Több mint kétmilliárd forintból korszerűsítette hét épületét a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Több mint kétmilliárd forintból korszerűsítette hét épületét a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Több mint kétmilliárd forintból hajtott végre energetikai korszerűsítést hét épületénél a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a magyar állam támogatásával a Széchenyi 2020 programban – hangzott el kedden Miskolcon, a projekt zárórendezvényén.

Az ELTE kutatói megállapították, hogy különleges vasfelvétel zajlik a káposztafej belsejében

A színtestek vasfelvételének fényhiányos mechanizmusa hasonlít a fotoszintézis által támogatott folyamatra – derült ki az ELTE kutatóinak vizsgálatából, amelynek eredményei a Frontiers in Plant Science szaklapban jelentek meg.

Szeged, búza, Gabonakutató Nonprofit Kft., termőföld, mezőgazdaság, termesztés, gabona, időjárás

Egyre többen választják az agrár felsőoktatást

Egyre népszerűbb az agrár felsőoktatás, amit igazolnak az idei felvételi eredmények is – közölte az agrárminiszter. Nagy István kiemelte, az Oktatási Hivatal által működtetett felvi.hu adatai alapján első helyen 4764 diák jelentkezett agrár képzési területre, közülük pedig 4082 fő kezdheti meg szeptembertől tanulmányait, ami több mint 28 százalékos bővülést jelent a korábbi évhez képest – […]

Adománygyűjtést indított a selmecbányai tűzvész kárainak helyreállításáért a miskolci és a soproni egyetem

Adománygyűjtést indított a március 18-i selmecbányai tűzvész kárainak helyreállításáért a Miskolci Egyetem és a Soproni Egyetem – tudatta hétfőn a két felsőoktatási intézmény az MTI-vel.