KSH: márciusban nagy lendületet vett a mezőgazdasági felvásárlási árak emelkedése

Márciusban nagy lendületet vett a mezőgazdasági felvásárlási árak emelkedése, az egy évvel korábbiakhoz képest 37,4 százalékkal álltak magasabban, ami 12,5 százalékponttal több a februári 24,9 százaléknál. Az első negyedévben a mezőgazdasági termelői árak átlagosan 33,9 százalékkal nőttek a múlt év azonos időszakához viszonyítva, pedig már akkor is 13,0 százalékos volt az éves drágulás – derül […]

Szijjártó: a csővezetékes szállításnak mentességet kell kapnia az olajembargó alól

Az Európai Bizottságnak nincs olyan javaslata, amely kezelni tudná egy esetleges orosz olajembargó negatív hatásait, ezért a kormány az eredeti álláspontját fogja képviselni, miszerint ezen tilalom alól a csővezetékes szállításnak kivételt kell képeznie – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán a közösségi oldalán.

Hústermékek húspultban

GKI: a lakosság a kimutatott infláció dupláját érzékeli

A GKI Gazdaságkutató Zrt. szerint a lakosság 22 százalékos áremelkedést érzékelt, szemben a hivatalos, 9,5 százalékos áprilisi inflációs adattal, ami részben statisztikai okokra, részben azonban a megfigyelési módszertanra vezethető vissza –  közölte ezer háztartás körében végzett, reprezentatív felmérése eredményeit a kutatóintézet az MTI-vel.

Egy év alatt több mint 50 százalékkal drágult az őrölt kávé, a tészta, a paradicsom és a tojás

A G7 folyamatosan vizsgálja, hogy a nagy hazai boltláncoknál (Aldi, Lidl, Penny Market és Tesco) hogyan alakul egy átlagos bevásárlókosár ára. A legfrissebb felmérésük jól mutatja, vannak élelmiszerek, melyeknek meredeken emelkedett az ára.

KSH: márciusban több mint öt és félszeresére nőtt a kereskedelmi szálláshelyeken a vendégéjszakák száma

A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma márciusban 1,427 milliót tett ki, több mint öt és félszeresére nőtt 2021 márciusához képest, 2019 azonos hónapjához mérten azonban 28 százalékkal csökkent – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

Már 50 ezren nyitottak értékpapírszámlát a Magyar Államkincstárnál online

Meghaladta az 50 ezret azon lakossági ügyfelek száma a Magyar Államkincstárban, akik elektronikus úton, a www.magyarország.hu honlapról, saját ügyfélkapus bejelentkezésük segítségével nyitottak értékpapírszámlát – közölte az MÁK szerdán az MTI-vel.

13 százalékkal nőtt a használtautó-import az első négy hónapban

Januártól áprilisig 45 973 import használt személyautó került forgalomba Magyarországon, ami a tavaly azonos időszaki 40 727 darabhoz képest 12,9 százalékos növekedést jelent, ugyanebben az időszakban az újautó-eladások száma 37 780 volt, 11,6 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi 42 752-es értéktől – közölte a JóAutók.hu portál szerdán az MTI-vel a DataHouse adatai alapján.