Sungeel akkumulátor-feldolgozó

Mélyrepülésben az ipari termelés Magyarországon, durván visszaesett az akkumulátorgyártás is

Májusban az ipari termelés volumene 5,2, munkanaphatástól megtisztítva 4,9 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól – erősítette meg pénteken kiadott második becslésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

MVM ügyfélszolgálat Debrecenben

Örömhír: hétfőtől az MVM teljes körű ügyintézéssel áll ügyfelei rendelkezésére

Július 15-től az MVM teljes körű ügyintézéssel áll ügyfelei rendelkezésére, miután lezárult az E.ON Áramszolgáltató Kft. ügyfélkörének átviteléhez kapcsolódó informatikai fejlesztés – hívta fel a figyelmet az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében.

Gazdaság. Magyarország. Befektetés.Lightware Zrt.

Mérnöki szolgáltató központot hoz létre Szegeden a Lightware

Fontos feladat a gazdaság dimenzióváltásának előmozdítása, a hozzáadott érték növelése, de ehhez a kutatás-fejlesztési kapacitások bővítésére van szükség, márpedig a kormány célja, hogy hazánk ezen a téren is Európa vezető országai közé kerüljön – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

Agrárminisztérium: az árpa már a magtárakban van

Idén a száraz és meleg időjárás miatt az őszi vetésű szántóföldi növények betakarítása a szokásosnál mintegy két héttel korábban megkezdődött, és folyamatosan zajlik a hőségben is: az árpáé már be is fejeződött, a többi kultúra aratása is ütemesen halad, és lassan a végéhez közelít. Köszönet illeti a gazdákat szorgalmukért és kitartásukért – közölte az Agrárminisztérium […]

Néhány társaság osztozhat a rollerbiztosítási piacon a közvetítők adatai szerint

Bár július 16-tól számos mikromobilitási járműre is kell kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) kötni, az elektromos rollerek biztosítási piacán egyelőre csak pár biztosító látszik versenyképesnek – közölte az MTI-vel csütörtökön az Insura.hu és a Netrisk.

baba

A bankszektor elkezdte a babaváró támogatás módosításával kapcsolatos feladatok végrehajtását

A bankszektor elkezdte a babaváró támogatás módosításával kapcsolatos feladatok végrehajtását, levélben értesítik az ügyfeleket a határidő meghosszabbításáról – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szerdán az MTI-vel.

Pintér Sándor

Pintér Sándor lányai benyomultak a műszakivizsga-bizniszbe

A Pintér Sándor belügyminiszter lányai által birtokolt Trium-Itech Zrt. idén május 7-én többségi tulajdonos lett Magyarország egyik legnagyobb járműdiagnosztikai eszközeit gyártó cégében, az Energotest Diagnosztikai és Automatizálási Kft.-ben – szúrta ki nyilvános adatbázisokban az Mfor.

Szeged, napelem, Szegedi Vízmű Zrt., telephely, fejlesztés, Solar Konstrukt Kft.

Több mint 32 ezer család jelentkezett a Napenergia Plusz Programba

A lehetőség kedd esti felfüggesztéséig 32 430 előregisztrációs kérelem érkezett be a modern napelemes rendszerek telepítését támogató kiírásra. Az Energiaügyi Minisztérium az eredeti 75,8 milliárd forintos keretösszeget 30 milliárd forinttal emelte meg. A kormány így az előzetesen becsült 15 ezernél sokkal több, akár 25-26 ezer családtól vállalhatja át beruházási költségeik kétharmadát a Napenergia Plusz Programmal […]