Ratatics Péter maradt a Magyar Ásványolaj Szövetség elnöke

Gazdaság

Újraválasztották Ratatics Pétert, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatóját a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) elnökévé a szervezet közgyűlésén – tájékoztatta a szövetség csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a MÁSZ ülés nélküli, írásbeli döntéshozatali formában rendkívüli közgyűlést tartott, megválasztotta vezető tisztségviselőit, módosította alapszabályát és döntött tevékenységének bővítéséről.

A MÁSZ megválasztott elnöksége legfontosabb feladatának a szövetségben folyó érdekképviseleti munka erősítését, a szervezet megújítását és bővítését tekinti. Az alapdokumentumok szükséges módosításával lehetővé teszik, hogy a szövetség nyitottá váljon az energiapiac olyan új területei felé, mint az alternatív üzemanyagok előállítása és forgalmazása. A szervezet tevékenységét ki kívánja terjeszteni az autógáz, a közlekedési célú földgáz (CNG, LNG), a hidrogén és az elektromobilitás piaci szereplői felé.

Az elnök, az elnökség és a felügyelőbizottság megbízatása 2023 decemberéig szól.
A MÁSZ honlapján közzétett alapszabály szerint a szövetség célja, hogy képviselje az ásványolajipar és -kereskedelem általános érdekeit, valamint növelje társadalmi elismertségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük