Wizz Air Debrecen

A nyári szezonban 33 millióan repültek a Wizz Air járatain

Gazdaság

A Wizz Air a 2023. április és szeptember közötti nyári szezonban rekordmennyiségű, 33 millió utast szállított járatain, az eredmény a tavalyi év azonos időszakához képest 24 százalékos utasforgalom-növekedést jelent – közölte a légitársaság kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a legnépszerűbb úti célok idén is a tengerparti nyaralóhelyek, illetve a látnivalókkal teli történelmi városok voltak.

A magyarok legkedveltebb úti célja idén nyáron Egyiptom, Görögország, Spanyolország és Törökország volt. A megnövekedett utasszám mellett 99,43 százalékos volt a Wizz Air magyarországi járatteljesítése az augusztus-szeptemberi időszakban – írják a közleményben.

A Wizz Air közölte, a 2024-es nyári menetrendjében az utasok Budapestről és Debrecenből 70 célállomásra foglalhatnak jegyet, köztük olyan népszerű úti célokra, mint Lárnaka (Ciprus), Kréta, Korfu és Rodosz (Görögország), Burgasz (Bulgária), Alghero és Catania (Olaszország), Antalya (Törökország), Málta, valamint Alicante, Malaga és Palma de Mallorca (Spanyolország). A légitársaságnak lesznek új járatai is jövő nyáron, így az utasok Budapestről Sarm es-Sejket és Kairót, valamint Koppenhágát, Debrecenből pedig Rómát is meglátogathatják.

A Wizz Air jelenleg 191 Airbus A320 és A321 típusú repülőgépből álló flottát üzemeltet, a 2023. március 31-ével végződő pénzügyi évben 51,1 millió utasa volt.