ITM: megkezdődött a klímasemleges átmenetet elősegítő alap felhasználásának tervezése

A kormány kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a klímasemleges átállás úgy valósulhasson meg, hogy ne veszélyeztesse az állampolgárok és a magyar vállalkozások megélhetését, hanem lehetőségeket biztosítson az átmenet megkönnyítésére – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára pénteken a Területi Igazságos Átmenet Tervek elkészítése érdekében rendezett Heves megyét érintő online eseményen.

Miskolc polgármestere is megkapta az oltást, pedig már átesett a betegségen

“Ma én is megkaptam az oltást. Annak ellenére, hogy átestem a betegségen, elsők közt regisztráltam, mert fontosnak tartom, hogy minél előbb védettséget kapjunk, minél előbb átoltott legyen az ország. Főleg most, amikor az egészségügyi szakemberek szerint is elérte hazánkat a harmadik hullám” – tette közzé közösségi oldalán Veres Pál, Miskolc polgármestere.

Közzétették Miskolc pénzügyeit – Nem lett könnyű olvasmány

Miskolc polgármestere és kollégái összeállítottak egy kiadványt, hogy bemutassák és mindenki számára megismerhetővé tegyék a város pénzügyeinek elmúlt egy évét és Miskolc jelenlegi gazdasági helyzetét – derül ki  Veres Pál közösségi oldalán megjelent bejegyzéséből.

Terelőút épül Miskolcon

Az utóbbi idők legkomplexebb Miskolcot érintő infrastrukturális beruházása az Y-híd építése, amely közlekedési szempontból 2021 tavaszán a következő lényeges fázisához érkezik. Elbontják a Kisfaludy utcai szakaszt és átépítés miatt lezárják a Pfaff Ferenc utcai vasúti átjárót. Az építési munkák ebben az ütemben csak jelentős mértékű forgalomtereléssel végezhetők el.