Nébih: több száz gyümölcsültetési szaporítóanyagot semmisítettek meg az ellenőrök az ónodi piacon

Folytatódott a szőlő- és gyümölcs-szaporítóanyagok árusításának tavaszi ellenőrzése, az ónodi Országos Állat- és Kirakodóvásáron tartott akció során több száz gyümölcsültetési szaporítóanyagot kellett megsemmisíteniük az ellenőröknek – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn.

Faültetés Ózdon

Faültetés Ózdon – A kormány növelné a fásult területek arányát

A kormány számára a fa és az erdő egy központi kérdés, a cél, hogy huszonhét százalékkal növeljék a fásult területek arányát Magyarországon – mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára az Ózd legyen Magyarország tüdeje elnevezésű program pénteki faültetési eseményén.

Második világháborús repeszromboló gránát került elő a sátoraljaújhelyi Bortemplom tornyában

Második világháborús német repeszromboló gránát került elő a sátoraljaújhelyi Bortemplom tornyának felújítása során, a padló alá fúródva – közölte a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezred a Facebook-oldalán szerdán.

Miskolci Tavaszi Fesztivál

Március 26-tól indul a Miskolci Egyetemi Tavaszi Fesztivál

A zeneszerető közönség széles körét megszólító programokat, világjáró művészek és fiatal virtuózok produkcióit egyaránt kínálja a március 26-án induló III. Miskolci Egyetemi Tavaszi Fesztivál. A komolyzenei műfaj sokszínűségét reprezentáló eseménysorozat külön figyelmet fordít a gyermekek zenei világának a szélesítésére.

Letartóztatták az encsi iskolai ünnepség alatt erőszakoskodó fiatalkorút

Elrendelte a Miskolci Járásbíróság annak a fiatalkorúnak a letartóztatását, aki erőszakoskodott egy lánnyal az encsi iskolai ünnepség idején; a fiút szexuális erőszakkal és a személyi szabadság megsértésével gyanúsítják – közölte a Miskolci Törvényszék szombaton az MTI-vel.

Szeged, vonat, MÁV, vasút, utazás, vasútállomás, Nagyállomás

Leesett a vonatról és meghalt egy ember Halmaj és Forró-Encs között

Halmaj és Forró-Encs között újraindult a vonatközlekedés, a halálos balesetet követően a helyszínelést befejezték, már nem kell átszállni pótlóbuszra, és a Miskolc-Hidasnémeti vonalon helyreáll a menetrendszerű vonatközlekedés – tájékoztatta a vasúttársaság kedden késő este az MTI-t.