Debreceni startup a világhír kapujában

Gazdaság Helyi hírek

Egyedi technológiával tennék felhasználhatóvá a struktúrálatlan írott szöveget.

A Slamby Kft-t hárman alapították 2013-ban, mely azóta megduplázta méretét. A vállalat Debrecenben működik, és olyan értelmező technológiát fejleszt, ami iránt már számos nagyobb cég érdeklődik.

A 4024 cikkéből megtudhatjuk, hogy a Slamby tipikusan ott tud megoldást szállítani, ahol nagy mennyiségű írott adattal dolgozik egy cég, és ezek feldolgozása szükséges (pl.: dokumentumok közt keresni, adatokat értelem alapján osztályozni, egy központi email címre érkező leveleket a megfelelő helyre továbbítani vagy automatikusan megválaszolni, stb.).

A legnagyobb különbség a Slamby technológiája és a versenytársak között, hogy a Slamby képes nyelvfüggetlenül és automatikusan tanulni és értelmezni, emberi beavatkozás nélkül.

Ez a tudományterület még annyira új, hogy az első, kifejezetten ezzel foglalkozó startupok 2010-ben alakultak. A Slamby tehát nemzetközi viszonylatban is úttörőnek számít, elsődleges célja pedig az, hogy a lehető legtöbb vállalathoz, magánemberhez eljuttassák egyedülálló technológiájukat.