Álláskeresőknek segítenek a debreceni könyvtári pontokban

Álláskeresőknek segítenek a debreceni könyvtári pontokban

Helyi hírek

Magyarországon elsőként Debrecenben nyitotta meg áprilisban kapuit a KönyvtárPont hálózat, tavasszal öt új közösségi teret adtak át, ezáltal a városközponttól távol eső települések lakosai teljes körű könyvtári szolgáltatásokat vehetnek igénybe, valamint biztosítják számukra a számítógép- és internethasználatot is.

Ezeken a pontokon hamarosan bővítik majd az elérhető szolgáltatások körét, fél év múltán öt eMagyarország Pont nyílik majd ezeken a helyeken. Az egyik ilyen pontot a Nagysándor Telepen nyitják majd meg. A szolgáltatás lényege, hogy az azt igénybevevők internet- és számítógép, illetve különböző irodai eszközöket (szkennert, fénymásolót, faxot, nyomtatót), különböző elektronikus szolgáltatásokat és tartalmakat használhatnak, segítséget kaphatnak az interntes álláskereséshez. A pontokon dolgozó úgynevezett eTanácsadók a helyszínen a digitális írástudás és az e-közszolgáltatások használatának bemutatása által segítséget nyújtanak például az elektronikus adóbevallás elkészítéséhez, vagy éppen az Ügyfélkapu regisztráció elindításához. Főleg halmozottan hátrányos helyzetű családoknak, időseknek, munkanélküliséggel, egészségügyi problémákkal küzdő embereknek igyekeznek segíteni.

A KönyvtárPont hálózat célja, hogy a Debrecen peremkerületeiben – Kismacson, Nagymacson, Nagysándor-telepen, Lencztelepen, Tégláskertben – élőket is minél jobban bekapcsolják az információközlésbe valamint a művelődés területén is pótolják a lemaradást.

dehir.hu