Óvszer- és itallopáson érhették a debreceni katonaiskola diákjait

Helyi hírek

A debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola több diákját lopáson kapták a debreceni Tesco áruházban január végén – írja belső forrásaira hivatkozva a hvg.hu.

A nagyáruházba az esti órákban betérő, felsőbb évfolyamos tanulókat a biztonsági szolgálat érte tetten, és az ilyenkor bevett módon riasztották a rendőrséget. Nem kis tételről volt szó, ráadásul a diákok

állítólag alkoholt és óvszert loptak, amit egy áruházi forrás is megerősített.

Az illetékes minisztériumnak az eset kapcsán “nem áll módjában bővebb tájékoztatást adni”. Azt azonban leszögezték, hogy „a cselekményben érintett diákok már nem az iskola növendékei”.

A Tesco részéről megerősítették, hogy a kérdéses helyen és időben valóban történt intézkedés tolvajok ellen, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság viszont csak annyit közölt, hogy

egy áruházi lopás miatt a Debreceni Rendőrkapitányság „előkészítő eljárást folytat két fiatalkorúval szemben tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt”.

A közelmúltban történt egy másik eset is az iskolában, amelyből országos hír lett. Kiszivárgott, hogy a diákok egymás lefogásával, lekötözésével szórakoztak, ami egy esetben anális szexuális zaklatásig fajult. A rendőrség ebben az ügyben bűncselekmény hiánya miatt megszüntette a nyomozást.

Lezárták a nyomozást a debreceni katonaiskolában történt állítólagos szexuális erőszak ügyében

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.