Cseh Katalin, Momentum

EU-s pénzek lenyúlásával vádolja a kormánysajtó Cseh Katalint, reagált a momentumos EP-képviselő

Ország

Két Anonymous-videó érkezett a Bennfentes.net szerkesztőségébe vasárnap és hétfőn.
Az álarcos alak lebuktatást ígért, de csak annyit árult el, hogy 4,5 milliárd forint európai uniós támogatást és 300 millió forintnyi állami közbeszerzést nyert egy politikus cége és “haveri cégek”. A portál munkatársai egész éjjel a palyazat.gov.hu oldalon keresgéltek, hogy kiről szólhat vajon az Anonymous videó.

Végül arra jutottak, hogy a leírás Cseh Katalinra, a Momentum EP-képviselőjére illik, mivel Cseh 2013 és 2018 között a képviselője volt a Pannónia Nyomda Kft.-nek, amit Cseh apja alapított még 2010-ben. A cégadatbázis segítségével először összegyűjtötték az ismeretlen által megnevezett Cseh Katalin momentumos politikushoz valamilyen formában köthető céges érdekeltségeket. Azokat is beleszámították, amelyek ugyanabban az ipari Szintén fontos, hogy egy részük már régi adat, nem mostani érdekeltség.

Az “oknyomozók” felfedezték, hogy a cég valamikor egy EU-s pályázaton több mint 68 millió forint támogatást nyert egy hologramos technológia kifejlesztésére, majd később ugyanez a cég kb. 217 millió forintot nyert egy holografikus térinformatikai leíró nyelv és digitális holografikus nyomtató kifejlesztésére.

Majd több céget is kapcsolatba hoznak Cseh Katalinnal, például olyan indokkal, hogy ugyanarra a váci címre vannak bejegyezve, mint ahol a Pannónia Nyomda Kft. megnyerte a csaknem 70 millió forintos EU-s támogatást.

Cseh Katalin Facebook-oldalán így reagált a vádakra:

A fideszes propagandagyárban összedugták a fejüket és egy lejáratónak nehezen nevezhető írás született. Milliárdokat összeszedő politikusról és állítólagos korrupcióról beszélnek, ami hazugság. Egeret szültek a hegyek, ugyanis a propagandamédiában összeadták az ugyanabba az ipari parkba bejegyzett összes cég és vállalkozás által elnyert uniós támogatást, ahol az a nyomda is működik, amit egykor édesapám vezetett. Az pedig egyértelműen kiderül a cégiratokból, hogy én évekkel ezelőtt, jóval azelőtt, hogy politikai pályára léptem, lemondtam a cégvezetésről.

A Fideszt és propagandáját zavarja korrupcióellenes tevékenységem, de nem fognak tudni megfélemlíteni. A szükséges jogi lépéseket megteszem az ügyben

– írta Cseh Katalin.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.