Ittasan vezetett a fiatal férfi Nyíregyházán

Rendőrség

A nyíregyházi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 19 éves nyíregyházi lakos ellen. A férfi 2020. július 20-án személygépkocsival közlekedett Nyíregyházán, amikor haladása során nekiütközött egy családi ház kerítésének, majd a baleset után a gépkocsival elhajtott a helyszínről. A bejelentést követően a rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek melynek köszönhetően rövid időn belül azonosították a balesetet okozó gépjármű vezetőjét, akit otthonában intézkedés alá vontak.

A rendőrök a 19 éves férfival szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket jelzett, ezért őt további mintavételre előállították. A beszerzett igazságügyi vegyészszakértői vélemény alapján a járművezető szervezetében bűncselekményi értékhatárt meghaladó etilalkohol-koncentráció volt. A rendőrök a férfit 2020. szeptember 8-án gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi a vallomásában elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Nyíregyházi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek – írja a police.hu.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.