Kést rántott a biztonsági őrre egy féri a miskolci élelmiszerüzletben

Rendőrség

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt. Az elkövető a boltból több üveg szeszesitalt lopott el, majd az őt feltartóztatni próbáló biztonsági őrt és a pénztárost késsel fenyegette.

A vádirat szerint a férfi 2024. júliusában, egy miskolci élelmiszerüzletben a táskájába rejtett 5 üveg különböző márkájú szeszesitalt, amelyekről előzetesen lekaparta az áruvédelmi címkéket. Az elkövető a pénztárnál a vásárolt üdítők árát kifizette és a kijárat felé indult. A férfi áthaladt az áruvédelmi kapun, azonban a biztonsági őr – aki kamerán keresztül követte a lopást – egy pénztárossal együtt megpróbálta feltartóztatni és felszólította, hogy kövesse őket a biztonsági helyiségbe.

A vádlott ekkor a zsebéből elővett egy kést, azzal hadonászott, fenyegette a két férfit, hogy engedjék el, különben megszúrja őket. Az ajtóból elléptek előle, így a támadó kijutott a boltból, viszont a biztonsági őr, a pénztáros és egy vásárló üldözőbe vették. A vádlott menekülés közben a késsel tovább fenyegetőzött, a pénztárost a földre lökte. Végül eldobta a táskát, tovább szaladt, azonban elesett, kiejtette a kezéből a kést, üldözői utolérték és a rendőrség kiérkezéséig a helyszínen visszatartották.

Az ügyészség a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

(ugyeszseg.hu)

Kezdőkép: illusztráció.