Závogyán Magdolna: Magyarország folyamatosan megméretteti magát a nemzetközi színházi térben

Az elmúlt évtized tudatos kulturális építkezésének köszönhetően Magyarország folyamatosan megméretteti magát a nemzetközi színházi térben – hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára szerda este a Győri Nemzeti Színházban, a második alkalommal megrendezett Duna Feszt – Duna Nemzetközi Színházi Fesztivál megnyitó ünnepségén.

Megnyitja kapuit a Bridge Garden a Széchenyi Egyetemen

Sorban a negyedik szezonját kezdi meg idén Győr egyetlen állandó szabadtéri színpada, a Bridge Garden. Május és október között az ország legnépszerűbb előadói látogatnak a Mosoni-Duna partjára BSW-től Deák Bill Gyuláig, T. Dannytől az Elefántig, a Kispál és a Borztól az Ossianig. A Széchenyi István Egyetem hallgatói klubjának udvara május 11-én, szombaton ByeAlex fellépésével nyitja […]

Oscar-díj jelölések 2023

Az Oppenheimer lett a legjobb film, Mihalek Zsuzsa is Oscart kapott

Az Oppenheimer kapta a legjobb film díját a helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett 96. Oscar-gálán, amelyen Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák díszletberendezője is elnyerte az amerikai filmakadémia díját a legjobb produkciós tervezés kategóriában Shona Heath és James Price brit látványtervezővel együtt.