Horvátország, Opatija, strand, Adria tenger, tenger, tengerpart, nyaralás, utazás, turizmus

Majdnem 400 millió forintra büntette a GVH a Bookingot

Nem teljesítette maradéktalanul a korábbi jogsértések megszüntetését előíró kötelezettségeit a Booking, továbbra is alkalmazta jogsértő kommunikációs gyakorlatát, illetve a fogyasztók pszichés befolyásolását is. A nemzeti versenyhatóság a feltárt jogsértések miatt 382,5 millió forintra bírságolta a vállalkozást. Ez minden idők legmagasabb, utóvizsgálatban kiszabott GVH-bírsága. A döntés azt jelzi, hogy a GVH kiemelten védi a magyar családokat, […]

Balaton, kilátás, Badacsony-hegy, természet, látnivaló, turizmus

Nőtt a Magyarország iránti turisztikai érdeklődés

A turisztikai ágazat rendkívül látványos májusi eredményeihez a pünkösdi hosszúhétvége vendégforgalma is érdemben hozzájárult, hiszen a vendégéjszakák száma csak ezen ünnep alatt 6 százalékos növekedést produkált – hívta fel a figyelmet pénteki elemzésében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Egészséges Életmód Szegeden: Tippek a Testi és Lelki Jóléthez

A Tisza mentén fekvő Szeged gazdag kulturális örökséggel és élettel teli közösséggel büszkélkedhet. Szeged festői tájai és történelmi varázsa közepette bőséges lehetőséget kínál az egészséges életmód ápolására, a testi lelki lelki egészség jólétet egyaránt előtérbe helyezve. A szabadtéri tevékenységektől kezdve az egészséges helyi ételek megkóstoltatásáig a lakosok és a látogatók egyaránt alkalmazhatnak olyan gyakorlatokat, amelyek […]

Tés, tési szélmalmok, szélmalom, Helt és Ozi-szélmalmok, hagyomány, turizmus, látnivaló, Balaton

Turisztikai ügynökség: 2024 rekordév lehet az első negyedéves számok alapján

Az év első három hónapjában 7,1 millió vendégéjszakát könyvelhettek el a magyarországi szálláshelyek, amely 14 százalékkal haladta meg a tavalyi negyedéves számokat. A Magyar Turisztikai Ügynökség csütörtöki közleménye szerint az első negyedéves számok alapján rekordév lehet az idei.

Szeged, tulipán, virág, tavasz, időjárás, Széchenyi tér

Szegeden is nőtt a foglalások és a belföldi vendégéjszakák száma az első negyedévben

A Szallas.hu oldalán foglaló magyar vendégek 8 százalékkal több éjszakát töltöttek belföldi szálláshelyeken az idei első negyedévben, mint egy évvel korábban, a foglalások száma pedig 6,4 százalékkal nőtt – közölte a szállásközvetítő portál szerdán az MTI-vel.

Balaton, Balaton-felvidék, Szigligeti vár, látnivaló, természet, turizmus, nyár, nyaralás

Dinamikusan nő a turisztikai ágazat teljesítménye, januárt követően a februári eredmények is felülmúlták a 2019-es rekordév adatait

A Központi Statisztikai Hivatal  (KSH) és a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) legfrissebb adatai alapján 2024 februárjában mind a vendégéjszakák, mind a vendégek száma dinamikusan emelkedett. Így a januári hónapot követően az ágazat teljesítménye februárban is felülmúlta a 2019-es rekordév eredményeit – emelte ki a legfrissebb adatokat értékelve csütörtöki kommentárjában a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Budapest és a fürdővárosok vonzották a legtöbb vendéget az ünnepi hosszú hétvégén

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján több mint 300 ezer éjszakát töltöttek magyarországi szálláshelyeken a vendégek – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az MTI-vel kedden.