A hétvégén rendezik meg a Tiszafüredi Halasnapokat

Fesztiválhelyszínné változik a tiszafüredi Halas tér július 11-től 13-ig: a Tisza-tó Feszt – Tiszafüredi Halasnapokra koncertekkel, felvonulással, kirakodóvásárral, vidámparkkal, családi programokkal várják a látogatókat, a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. pedig megrendezi a VII. Tiszai Halételek Fesztiválját.

Ezüst áldozókészlet és földbe rejtett kincs is előkerült a Tisza-tó mellett

Ezüst áldozókészlet és földbe rejtett, 70 ezüstérméből álló bécsi fillér kincslelet is előkerült a Magyar Nemzeti Múzeum Közgyűjteményi Központ (MNMKK) Nemzeti Régészeti Intézet Tisza-tó melletti kutatási projektjében az idei feltárási időszakban – közölte az intézmény pénteken közleményben az MTI-vel.

Varga Tamás Pólósuli indul szeptembertől Szolnokon

Pólósulit indít szeptembertől Szolnokon Varga Tamás kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó és Mohi Zoltán vízilabdázó olimpikon vezetésével, szakmai irányításával, valamint a város támogatásával az Invictus Úszó és Vízilabda SC Kft. – jelentette be  Szolnok polgármestere csütörtökön, a szolnoki Véső úti sportkomplexumban tartott sajtótájékoztatón.

Megnyílt a Darabos László Helytörténeti és Néprajzi Kiállítás Tiszafüreden

Magyarország az európai káosz és forgószél közepette a béke szigetének tűnik, és a polgári kormány célkitűzése, hogy ez így is maradjon – mondta a pénzügyminiszter csütörtökön Tiszafüreden, a Kiss Pál Múzeum felújított épületében megnyílt Darabos László Helytörténeti és Néprajzi Kiállítás megnyitóján.

Komplex vállalkozásfejlesztés a LEDFAK Kft. mezőtúri telephelyén

Komplex, 260 millió forintos fejlesztést hajtott végre mezőtúri telephelyén a LEDFAK Gyártó és Szereléstechnikai Kft., amely a beruházásra csaknem 182 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz (Ginop Plusz) pályázatán – közölte az MTI-vel az áramelosztó, szabályozó készülékek gyártásával foglalkozó cég.