BL: peches végjáték, kiesett a Loki a BATE Boriszov ellen

Sport

A Debrecen a rendes játékidő hosszabbításában kapott góllal 3-1-es vereséget szenvedett a fehérorosz BATE Boriszov vendégeként a keddi visszavágón, így összesítésben 3-2-re alulmaradt a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójában rendezett párharcban.

A találkozó 20. percében Ibrahima Sidibe büntetőből szerzett vezetést a Debrecennek, majd a hajdúságiaktól Selim Bouadlát kiállította a bíró a 37. percben. A hátralévő időben a fehéroroszok három gólt tudtak szerezni emberelőnyben, az pedig éppen elég volt számukra a továbbjutáshoz. A harmadik találatot Szergej Krivec a 94. percben fejelte.
A BATE Boriszov két éve ugyanebben a körben búcsúztatta a Debrecent, akkor 3-1-es összesítéssel.

A BL-búcsú azt jelenti, hogy a DVSC átkerül az Európa Liga selejtezőjébe. Ott az utolsó forduló sorsolását pénteken tartják Nyonban.
Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, visszavágó:
BATE Boriszov (fehérorosz)-Debreceni VSC 3-1 (1-1)
————————————————–
Boriszov, 7000 néző, v.: Stefan Johannesson (svéd)
gólszerzők: A. Volodko (39.), Rogyionov (66.), Krivec (94.), illetve Sidibe (20., 11-esből)
piros lap: Se. Bouadla (37.)
sárga lap: Csernyik (19.), Rogyionov (86.), illetve Se. Bouadla (9., 37.)

Továbbjutott: a BATE Boriszov 3-2-es összesítéssel.

BATE Boriszov:
————–
Csernyik – Hagus (Pavlov, 69.), Poljakov, Filipenko, Gajducsik (Szihnevics, 42.), Mladenovic – Krivec, Lihtarovics (Olehnovics, 55.), A. Volodko – Gordejcsuk, Rogyionov

Debreceni VSC:
————–
Novakovic – Jovanovic, Máté P., Mészáros N. (Brkovic, 84.), Korhut – Se. Bouadla, Varga J., Zsidai (Ludánszki, 65.), Szakály P. (Bódi, 71.) – Seydi, Sidibe

Nagy lendülettel kezdett a BATE Boriszov, a Debrecen pedig gyors ellentámadásokra rendezkedett be. A hazaiak több ígéretes akciót vezettek, gólt azonban nem tudtak szerezni, ugyanakkor a magyar csapat is veszélyes volt, amikor támadásba lendült. A félidő derekához közeledve Seydi harcosan labdát szerzett, egyedül vezethette a labdát a kapusra, aki kivetődve “elgázolta” őt. A megítélt büntetőt Ibrahima Sidibe értékesítette, így a Debrecen nyeregbe került, mivel riválisának már három gólra volt szüksége a továbbjutáshoz.

Ezt követően a hajdúságiak magabiztosan őrizték az eredményt, mígnem Selim Bouadla második rendkívül buta szabálytalanságára megkapta második sárga és az ezzel járó piros lapját, a Boriszov pedig egyből szépített is, így nyílttá vált a küzdelem.

A folytatásban a fehérorosz együttes szinte kapujához szegezte a Debrecent, amely a félpályán is alig lépett át. Bár sok veszélyes támadást vezettek a hazaiak és nagy nyomást helyeztek a vendégekre, igazán komoly helyzetük ezzel együtt jó darabig alig akadt, a félidő közepén azonban mégis megszerezték a vezetést. Ez a találat “felébresztette” a magyar bajnokot, amely innentől kezdve már nem adta fel a támadások lehetőségét, igaz továbbra is a Boriszov irányította a játékot és támadott többet.

Ekkor már harcosabban és jobban is védekezett a Debrecen, amely idegenben szerzett góljának köszönhetően még mindig jobban állt. Az utolsó pillanatig volt esély rá, hogy a magyarok sikeresen kivédekezik a hátralévő időt, azonban a hosszabbításában Nenad Novakovic kapus rosszul jött ki egy beadásra, ezt kihasználva pedig megszerezte a továbbjutást érő gólt a BATE Boriszov.