Sajtó és szabadság

Vélemény

Ma 2023 március 15-én ismét feltehetjük a kérdést, hogy van-e Magyarországon sajtószabadság. Szabad-e a sajtó ott, ahol közintézmények kérdésekre nem válaszolnak, hanem csak hallgatnak? Szabad-e a sajtó ott, ahol kormánypárti politikusok arra válaszolnak, amire akarnak? Szabad-e a sajtó ott, ahol az állami intézményeket elfoglaló párt propagandamédiává silányítja le a tévét, a rádiót és a hírügynökséget?

Ki gondolta volna 2010-ben, hogy ez is eljöhet még? Hogy a Kádár-rendszert ilyen téren is messze meghaladja az Orbán-rendszer? Személyes támadásnak fognak fel a Fidesz-KDNP emberei minden olyan kérdést, amire nem tudnak pozitívan válaszolni.

A pártemberek hiúsága csak egyre nő és a hazugságaik átragadnak azokra is, akik nem pártkatonák. Azokra is akiket józannak ismertünk meg, de mivel túl sok időt töltenek az agy-mosott közegben, nekik is fejükbe száll a vodka-narancs.

Orbán és üzlettársai azt gondolják, hogyha korlátozzák a szabad véleménynyilvánítást, függővé tesznek sajtóorgánumokat és hazugságokat terjesztenek, akkor hatalmukat hosszú távra bebetonozzák. Rövid távon ez valóban működik, de egyre több olyan ügy kerül így is nyilvánosságra, amit már nem lehet Sorossal, Brüsszellel és migránsokkal megmagyarázni.

A sorok olvasóitól csak annyit kérek, maradjanak tiszták, ne szokjanak rá a propagandára. Mindig azt nézzék, hogy ki mondta és ne azt, hogy mit mondott.
Éljen a magyar szabadság! Éljen a haza!

-N. Nagy Sándor-