New York

A járvány idején csaknem fél millióval csökkent New York város lakossága, negyedük Floridába költözött

Az Egyesült Államok legnagyobb városa, New York elveszítette lakossága több mint 5 százalékát, 468 ezer embert 2020 áprilisa és 2022 júliusa között – derül ki az amerikai adatnyilvántartó hivatal (US Census Bureau) új összegzéséből.

Óvadék ellenében távozhat a közokirat-hamisítással vádolt dél-koreai kriptokirály és társa

Az egyenként 400 ezer eurós (több mint 148 millió forint) óvadék kifizetését követőn szabadlábon védekezhet a Terraform blokklánccég dél-koreai alapítója, a kriptokirályként is ismert Do Kvon, valamint társa, a cég pénzügyeiért felelős Hon Csang Dzsun, akit Montenegróban közokirat-hamisítással vádolnak – közölte a podgoricai bíróság pénteken.

A valaha észlelt legnagyobb kozmikus robbanást örökíthették meg csillagászok

A valaha látott legnagyobb kozmikus robbanást rögzíthették csillagászok, a Naprendszer méretének százszorosát elérő tűzgömb a tudósok szerint egy szupermasszív fekete lyuk által beszippantott hatalmas gázfelhő miatt keletkezhetett – számolt be a felfedezésről pénteken a The Guardian online kiadása.

Donald Trump

Donald Trumpot ötmillió dollár megfizetésére ítélte a bíróság az 1996-os zaklatási ügyben

Nem marasztalta el Donald Trumpot az ügyében eljáró New York-i bíróság kedden hozott döntésével nemi erőszak miatt, de a volt amerikai elnöknek rágalmazás és tettlegesség miatt összesen 5 millió dollár kártérítést kell fizetnie egy nőnek egy 1996-os zaklatási ügy miatt.

termőföld, föld, földterület, mezőgazdaság, termesztés, szánt, traktor, földművelés

A szárazság és a túl sok csapadék miatt a szokásosnál kevesebb területet sikerült bevetni

Spanyolország jelentős része aszállyal sújtott, és Olaszország északi részén is nehéz körülmények között növekednek a vízhiányos időjárás miatt az őszi vetések – írta áprilisi nemzetközi agrometeorológiai elemzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.