A “romák nemzetközi királya” azt követeli Indiától, hogy külföldön élő diaszpóraként ismerje el a romákat

A romániai romák ultimátumban követelik Indiától, hogy külföldön élő diaszpóraként ismerje el őket, ellenkező esetben nemzetközi bírósághoz fordulnak – közölte pénteken a román G4Media.ro hírportál Dorin Cioaba, a “romák nemzetközi királya” egy sajtónyilatkozatára hivatkozva.

szélerőmű

Franciaország az új atomerőművek megnyitása mellett felgyorsítja a megújuló energiaforrások telepítését

Emmanuel Macron francia államfő az ország első tengeri szélerőmű-parkjának felavatásán csütörtökön bejelentette, hogy “duplájára kell felgyorsítani” a megújuló energiaforrások telepítését, miközben az új nukleáris reaktorok megnyitását is előre kell hozni.

Az EU új kerettel biztosítaná az áruk és szolgáltatások szabad mozgását válsághelyzetekben

Az Európai Bizottság új egységes piaci válságkezelési keretet mutatott be, hogy jövőbeli vész- és válsághelyzetek esetén megőrizze az áruk, a szolgáltatások és a személyek szabad mozgását, valamint a kulcsfontosságú áruk és szolgáltatások folyamatos elérhetőségét – tájékoztatott a brüsszeli testület hétfőn.

Varga Judit igazságügyi miniszter

Varga Judit: az uniós országok különböző érdekei legalább akkora értéket kell jelentsenek, mint az egység

Az uniós országok különböző érdekei legalább akkora értéket kell, hogy jelentsenek, mint az egység – jelentette ki Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn Pozsonyban, ahol felszólalt egy panelbeszélgetésen a Ladislav Hanus Társaság által szervezett Konzervatív Konferencián (Conservative Summit).