Az Európai Bizottság engedélyezte a közép- és nagvállalkozásokat segítő 50 milliárd forintos magyar gazdaságmentő programot

Európa

A múlt héten az Európai Bizottság engedélyezte az állami támogatások terén megállapított új, rugalmas szabályok alapján azt a magyar költségvetésből finanszírozott 50 milliárd forint összegű támogatási programot, amely a koronavírus-járvánnyal összefüggésben hivatott a magyar gazdaság működését segíteni.

Magyarország arról értesítette a Bizottságot, hogy egy 50 milliárd forint összegű támogatási programot fogadott el, hogy segítséget nyújtson a vállalkozásoknak a koronavírus-járvánnyal összefüggésben. Az állami támogatás közvetlen támogatás formájában fog megvalósulni. Olyan közép- és nagyvállalkozások vehetik igénybe, amelyek a Magyarország által meghatározott piaci ágazatokban működnek, és amelyeket különösen súlyosan érintenek a koronavírus-járvány gazdasági hatásai. Mindenekelőtt abban fogja segíteni őket, hogy fedezni tudják azonnali működőtőke- és beruházási szükségleteiket.

A Bizottság megállapította, hogy a magyar intézkedés összhangban van az ideiglenes állami támogatási keretszabályban meghatározott feltételekkel.