A húszas években Dreher Antal úgy döntött, hogy bővíti portfólióját, így édességgyárat alapított Kőbányán. Az üzem története szerint olasz munkások is dolgoztak itt, így Pietro Negro is.
A mester állítólag véletlenül alkotta meg ezt a különleges ízű cukorkát a munkája során.
A keménycukrok maradékait, törmelékeit kellett volna újrahasznosítania, vagyis visszaolvasztania, hogy újabb darabokat készítsen.Ez azonban nem járt sikerrel, mert a cukorkák állaga nem volt az elvárt szilárdságú. A mester így más irányba indult, a ragacsos masszához ánizst és mentolt, valamint ki tudja még milyen titkos összetevőket kevert.
A szakértők például az édesgyökér aromáját is felfedezik benne.
Szép történet, de ezenkívül információt Pietro Negróról nem találunk. Nincs adat arról, hogy tudta-e, és meddig élvezhette találmányának kézzelfogható sikerét, vagy hol élt ezt követően, valamint mikor és hol hunyt el. Az viszont biztos, hogy a cukorka gyorsan népszerűvé vált Magyarországon. Nagyra becsülték gyógyhatását, abban az időszakban jóval kevesebb gyógyszer állt rendelkezésre, mint manapság.
Egyébként ezt a hagyományos hazai édességet 2019-től Törökországban állítják elő..