Kutyakiállítás a debreceni Kossuth Laktanyában

Helyi hírek

Boxerek, pulik, tacskók, vizslák, gyönyörű ebek népesítik hajnalig a Kossuth Laktanya sportpályáját, a Kelet-Magyarországi Ebtenyésztők Egyesületének nemzetközi kiállításán.

A csaknem nyolcszáz kutya részvételével zajló seregszemle már szombaton délelőtt elkezdődött a katonai gyakorlótéren, ahová a szervezők a hazai gazdik mellett nem csak a környező államokból várják a benevezett tartókat, hanem Finnországból, Lengyelországból és Ausztráliából is – mondta el a helyszínen a Dehir.hu érdeklődésére Szabó Sándor, a szervező egyesület elnöke.

Az este hat órára tervezett megnyitóig többek között emlékkiállítások, tenyészszemlék és az úgynevezett klubprogramok várták az érdeklődőket, valamint „kutya ki mit tud?”, vetélkedők, rajz- és főzőversenyek is.

Azért éjszaka rendezik meg az ebek seregszemléjét, mert a nyári hőségtől kímélni akarják a kutyákat és a gazdáikat, ugyanakkor hangulatosabb miliő is fogadja a megvilágított területre kilátogatókat. Mint megtudtuk, a 2014 CACIB Dog-Show Night nevű kiállításnak az is célja, hogy a gyerekeket és a családjaikat megismertessék a kulturált és felelősségteljes kutyatartással – ezt szolgálja a fiataloknak meghirdetett kinológiai vetélkedő is.

Galéria: dehir.hu