Egyre népszerűbb a debreceni reptér

Gazdaság Helyi hírek

Jelentős hatással van a turizmusra a Debrecen Airport és a Hévíz-Balaton Airport által generált forgalom. Debrecenben a menetrend szerinti járatoknak köszönhetően a repülőtéri forgalom idén már elérheti a 320 ezer főt. Hévízre várhatóan több mint 25 ezer vendég érkezik idén légi úton, akik zöme 3-4 hétig náluk maradó gyógyturista.

Debrecenben a menetrend szerinti járatoknak köszönhetően a repülőtéri forgalom idén már elérheti a 320 ezer főt. Az utasok körülbelül fele beutazó turista, de az arányok szezonálisan jelentős eltérést mutatnak. Hévízre valószínűleg több mint 25 ezer vendég érkezik 2017-ben légi úton, akik zöme 3-4 hétig náluk maradó gyógyturista – írta a turizmus.com. A két térség adottságaiból következik, hogy a két repülőtér forgalmában, vendégösszetételében, profiljában is vannak különbségek.

Wizz Air-bázis Debrecenben

A Debrecen Airport a Wizz Air-bázis öt évvel ezelőtti megnyitásával óriási ugrást ért el, a diszkont-légitársaság járatai generálják a forgalom 80-85 százalékát. A tavalyi 284 ezer fő után az utasszám idén már elérheti a 320 ezret, melyen nagyjából fele-fele arányban osztoznak a be- és kiutazók – tájékoztatott Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója.