Huszonnégy rádiós műsor készülhet közel 75 millió forintból

Helyi hírek
Közel 75 millió forintos támogatást ítélt meg huszonegy kereskedelmi, közösségi és kisközösségi rádió huszonnégy műsorának elkészítéséhez a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. A grémium megállapította egy kecskeméti frekvenciapályázat nyertesét is.

Tizenhárom kereskedelmi, öt közösségi és három kisközösségi rádió huszonnégy műsora jutott összesen 74,7 millió forint támogatáshoz a Médiatanács hírműsorok, tematikus és közérdekű szolgáltató magazinműsorok készítését ösztönző 2020-as pályázatának első fordulójában.

Hírműsorokat készíthet a Kunság Rádió, az FM95 – Rádió 1 Debrecen, a pécsi 90,6 Rádió 1, a kecskeméti Gong Rádió, a szekszárdi Rádió Antritt, a szombathelyi CREDO Rádió, a debreceni és a nyíregyházi Európa Rádió, a Sárvár Rádió, valamint a fővárosi Trend FM, a SOLA Rádió és a Sláger FM.

Szolgáltató magazinműsorok kategóriában sikeresen pályázott a szegedi Rádió 88, a Rábaköz Rádió FM94,5, a Bajai Rádió, a Rádió Törökszentmiklós, az Egerszeg Rádió, a kecskeméti Gong FM, a Berettyó Rádió, a nyíregyházi Európa Rádió, a Cegléd Rádió és a Tamási Rádió. Tematikus magazint készíthet támogatásból a veszprémi Mária Rádió és a szentgotthárdi Radio Monošter.