Újabb kétezer fát ültetnek Miskolcon

Helyi hírek

Miskolc önkormányzata a Nagy-Miskolc programban foglaltak szerint tízezer fa telepítését ígérte meg, az elmúlt évben a munka elkezdődött: 2000 fát ültetett el a Miskolci Városgazda Kht. a városban. A munkálatok, a tavalyi mennyiségben az idén is folytatódnak – tette közzé az önkormányzat.

Szükséges beteg fák kivágása is, amely a Miskolci Városgazda Kht. ebben az időszakban végez a településen. Ezeket a munkálatokat most, az úgynevezett nyugalmi időszakban érdemes elvégezni.

A  fákon lévő fészkek miatt márciustól- augusztus végéig nem lehet fát vágni, kivéve élet- és balesetveszély elhárítása esetén. A fakivágási igényeket minden esetben az önkormányzat engedélyezi a beérkező igények alapján. A Városgazda végrehajtó és csak olyan esetben végzi el a szolgáltatást, azaz a fakivágást, amelyre az önkormányzat engedélyt adott.

Engedély kiadása előtt a szakemberek úgynevezett FAKOPP nevű műszerrel minden esetben megvizsgálják a fákat, és az így kapott értékek alapján döntik el, hogy a növény vágása indokolt-e.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük