A Pénzügyőr verte a Kazincbarcikát

Helyi hírek Sport

Elsőként a Magyar Kupa-győztes Pénzügyőr jutott döntőbe a férfi röplabda Extraligában, miután az elődöntő pénteki, harmadik mérkőzésén harmadszor is legyőzte a Kazincbarcikát.

Jókay Zoltán együttese a fináléban a MAFC-Kaposvár párharc továbbjutójával találkozik, ott a somogyiak 2-1-re vezetnek, a negyedik összecsapást szombaton rendezik.

Férfi Extraliga, elődöntő, 3. mérkőzés:
LV Sport Pénzügyőr SE-Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (21, 21, 19)
—————————————————————
a legeredményesebb pontszerzők: Kovács Z. 14, Da Silva 11, Reffatti 10, illetve Ciupa 11, Árva 10

A párharc végeredménye: 3-0, a Pénzügyőr javára.

A házigazda PSE azzal a tudattal léphetett pályára a pénteki találkozón, hogy ha nyer, bejut a döntőbe, miután az első mérkőzésen 3-2-re, az idegenbeli másodikon 3-0-ra legyőzte borsodi riválisát.

A harmadik meccs első szettjében az elején a Pénzügyőrnél, aztán azonban sokáig a Barcikánál volt az előny. Jókay Zoltán csapata a hajrára fordított és előnybe került.

A második játszmában a kétszeres klubvilágbajnok center Pedro Da Silva támadásaival nem tudtak mit kezdeni a vendégek, akik ennek ellenére sokáig jól tartották magukat, de a végén épp a brazil játékos pontjával duplázta meg előnyét a PSE.

A harmadik felvonás az előzőekhez hasonló forgatókönyv szerint alakult: a Kazincbarcika a játékrész derekáig tartotta a lépést riválisával, ekkor a Pénzügyőr két-három pontos előnyt alakított ki, amit végig meg is őrzött, így 79 perc alatt megnyerte a mérkőzést és lezárta a párharcot.

(MTI)

Fotó: vrck.hu archív