Füstmérgezés

Füstmérgezésbe halt bele egy ember hétfőn Lácacsékén

Helyi hírek

Két ember meghalt füstmérgezésben hétfő délelőtt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

Hétfő reggel érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez arról, hogy tűz miatt egy családi házban életét vesztette egy ember Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Lácacsékén. Tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség: a konyhában két négyzetméteren tűz nyomai voltak láthatók, korábban a tűzhely környezete, egy szekrény és a páraelszívó égett. Az egész lakás füsttel telítődött, feltehetően füstmérgezés okozta a ház lakójának halálát.

Késő délelőtt érkezett a második jelzés, amely szerint Jászapátiban is életét vesztette valaki. Egy családi ház hálószobájában a cserépkályhából áramlott vissza a füst a lakásba, és ez vezetett az ott tartózkodó halálához.
A katasztrófavédelem mindkét eset körülményeit vizsgálja.

Ez a két haláleset is rámutat arra, mennyire fontos felszerelni egy füstérzékelőt, illetve rendszeresen gondoskodni a kéményseprésről – figyelmeztettek. A lakosság számára ingyenes a kéményseprés, ám a családi házakba nem megy magától a kéményseprő. A https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu oldalon vagy a 1818-as telefonszámon lehet időpontot egyeztetni – tették hozzá.

MTI

Kép: illusztráció.