Hajdu Szabolcs új filmjének magyarországi premierje a CineFesten lesz

Kultúra

Hajdu Szabolcs párkapcsolati trilógiájának záró darabja, az Egy százalék indián szeptember 13-án a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában lesz először látható Magyarországon.

Az Egy százalék indián az identitás, az öröklött viselkedési minták és a modern nemi szerepek kérdéseit vizsgálja – tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t. A film főszereplői Hajdu Szabolcs, Gelányi Imre, Pető Kata, Tóth Orsi, Szabó Domokos és Tankó Erika. Az operatőri munkákat Bántó Csaba végezte, míg a rendezés, a forgatókönyv és a zene is Hajdu Szabolcs nevéhez fűződik.

A trilógia első része, az Ernelláék Farkaséknál, 2016-ban került bemutatásra, és a gyereknevelés körüli nézeteltéréseket helyezte a középpontba. A második rész, a 2024-es Kálmán-nap, az intimitás és a szexualitás hiányából fakadó feszültségekre és párkapcsolati válságokra fókuszál.

Az Egy százalék indián október 10-én kerül a magyar mozikba a Budapest Film forgalmazásában.

A CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál szeptember 6. és 14. között várja a közönséget, ahol a huszadik alkalommal megrendezett esemény versenyprogramjában tizenhat film lesz látható.

(MTI)