Operatív törzs: tényleg havi bruttó 161 ezerért várja az állástalanokat a honvédség

Ország

Németh Szilárd az operatív törzs szombati tájákoztatóján szédületes karrierlehetőségekkel kecsegtette a koronavírus-járvány miatt munkanélkülivé vált tömegeket.

A Magyar Honvédség mint az ország egyik legnagyobb és legbiztosabb munkáltatója a speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat bevezetésével vesz részt a kormány gazdaságvédelmi programjában, a munkahelyteremtésben

– közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.

Németh Szilárd néhány láda almával köszönte meg a mentősök munkáját

Azt is elmondta, hogy a honvédség segítő kezet nyújt azoknak, akik a koronavírus-járvány miatt veszítették el munkájukat. Bejelentette, hogy önkéntes tartalékos katonákat toboroznak.

Várják az olyan 18 és 50 év közötti jelentkezőket, akik a járvány miatt veszítették el a munkájukat, 25 településen jelentkezhetnek, hogy 6 hónapos kiképzést kapjanak a lakhelyükhöz a lehető legközelebb. A felvettek havi bruttó 161 ezer forintot kapnak, ruházati és egészségügyi ellátást, miként ingyenes étkezést és utazási költségtérítést is garantálnak nekik.

A fél év után visszatérhetnek a polgári életbe, de újabb 6 hónappal akár meg is hosszabbíthatják a kiképzést. A honvédség a legjobbaknak és -felkészültebbeknek életpályamodellt, hivatásos karriert is kínál.

Németh Szilárd szólt arról is, hogy a határvédelmi, járőrözési, őrzés-védelmi feladatokon túl a Magyar Honvédség egyedülálló biológiai mentesítő képességével már több mint 990 idősotthon fertőtlenítését és vírusmentesítését hajtotta végre.

Orbán: 100 ezer új közmunkás lehet, a fiatalokat várja a honvédség

Abban, hogy Magyarország megnyerte a vírussal szembeni védekezés első szakaszát, kiemelkedő és nélkülözhetetlen szerepe volt a Magyar Honvédségnek is – szögezte le az államtitkár.