Új volánbuszok Debrecenben

Változik a Volán-járatok közlekedési rendje

Ország

Október utolsó napjain és a november 1-jei ünnepnapon változik a helyközi és a Volánbusz üzemeltetésében lévő helyi járatok közlekedési rendje – tájékoztatta a Volánbusz Zrt. csütörtökön az MTI-t.

Október 29-én csütörtökön és 30-án pénteken még a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek az autóbuszok. Október 31-én, szombaton a szabadnapoknak, november 1-én, vasárnap a hét első munka és iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napnak megfelelően indulnak a járatok – tartalmazza a közlemény.
November 2-án, hétfőn pedig már a tanítási napokon megszokott menetrend szerint indulnak a járatok – teszik hozzá.

Mint írják: a Volánbusz a hétvégén is fokozott figyelemmel kíséri a járatok telítettségét, és mindent megtesz a kényelmes és biztonságos utazás biztosításáért. Ugyanakkor, a november 1-jei Mindenszentek ünnepéhez közeledve az átlagos hétvéginél nagyobb forgalom várható, ezért a Volánbusz arra kéri utasait, hogy időben tervezzék meg utazásukat, és indulás előtt tájékozódjanak a társaság honlapján. Továbbá érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni.

Közlésük szerint, a pénztárak előtti sorban állás elkerülése érdekében a menetjegy elővételben, online, akár mobiltelefon segítségével is kényelmesen megváltható.

A Közlekedési Mobiljegy és társalkalmazásaiban vásárolt teljes árú, 50 százalékos és 90 százalékos helyközi (távolsági) menetjegyekre, valamint a menetjegyekhez megvásárolt kiegészítő jegyekre 5 százalék kedvezményt biztosít a Volánbusz – írták.

A társaság továbbra is arra kéri az utasokat, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, és ne feledjék el a maszk használatát a járműveken és a megállóhelyeken – olvasható a Volánbusz közleményében.