Idén 15 ezer diák és 1200 pedagógus vett részt a vándortáborokban

Ország

Idén rekordszámú, csaknem 15 ezer diák és 1200 pedagógus vett részt az erdei, a bringás, a vízi és a zarándoktáborokban – közölte az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda szerdán az MTI-vel.

Mint írták, Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos 2017-ben egy régi hagyományt felélesztve indította útjára a vándortáborprogramot, amelyben felsős és középiskolás diákok fedezhetik fel az aktív kikapcsolódás örömét és Magyarország szépségeit. 2018-tól az erdei és vízi mellett már kerékpáros táborokat is választhattak a diákok, 2020-tól pedig zarándoktáborokkal egészült ki a programkínálat.

Hozzátették: 2021 nyarán 31 útvonalon indultak el a vándortáborok, újdonságként pedig két kombinált út is elérhető volt, a Körösök völgyét vízen és két keréken járhatták be a fiatalok, Dél-Zalában pedig gyalogos és vízi kalandok is várták őket.

Összesen csaknem 15 ezer diák, 1200 pedagógus, 900 kísérő és 500 túravezető érkezett a táborokba az ország minden tájáról, ez 636 egyhetes turnust jelentett idén – jegyezték meg.

A táborok részvételi díja 28 ezer forint volt a diákok számára, amely minden költséget tartalmazott, a szállás és az étkezés mellett például a belépőket és az eszközök – kerékpár, bukósisak, kenu, mentőmellény – bérlését is. A táborok biztonságát és szakszerű vezetését a programhoz kapcsolódó pedagógus-továbbképzés garantálta, a képzést elvégző tanárok közül kerültek ki a táborvezetők.

Eddig már több mint negyvenezer diák és mintegy háromezer pedagógus vehetett részt ezekben a táborokban.

További újdonság volt a VándorViadal, ahol négytagú középiskolás csapatok mérték össze a tudásukat és a rátermettségüket.

A vándortáborprogramot az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda hívta életre, partnerségben az Országos Erdészeti Egyesülettel, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel, a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel és a Magyarországi Szerzeteselöljárók Konferenciáinak Irodájával – idézte fel a kormánybiztosi iroda.