Orbán: ez nem a mi háborúnk

Ország

Ez a háború nem a mi háborúnk, itt mi nem nyerhetünk, de mindent elveszíthetünk, “a gazdaság működése vagy nem működése itt a kérdés” – hangsúlyozta péntek reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Orbán Viktor miniszterelnök.

Hozzátette: elítéljük az orosz támadást, de nem tudunk úgy segíteni az ukránoknak, hogy közben tönkre tesszük saját magunkat.

A kormányfő arról beszélt, hogy megértéssel kell fogadnunk az ukrán elnök erőfeszítéseit, hiszen bajban van a hazája. Ő végül is az ukrán érdekeket nézi és a saját hazáján próbál segíteni – tette hozzá Orbán Viktor.

Hangsúlyozta: a vita a magyar baloldallal van, amelyik “szót akar fogadni az ukrán elnöknek”.

Orbán Viktor képtelen javaslatnak nevezte, hogy az olcsó orosz gázt drága amerikaira cseréljük.

Orbán: a gyermekeink jövőjéről kell dönteni

A gyermekvédelmi népszavazáson a gyermekeink jövőjéről kell dönteni – jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában pénteken.

Orbán Viktor úgy fogalmazott: a háború “ráborult” a kampányra, a választás legfőbb tétjévé a béke és a háború kérdése vált. Az emberek békét akarnak, a nemzeti oldal a béke garanciája, a baloldal azonban kockázatot jelent a békénkre és a biztonságunkra – mondta.

A kormányfő hangsúlyozta: Magyarország még meg tudja védeni gyermekeit, gátat tud vetni a “genderőrületnek”, ha egy népszavazással világossá tesszük azt az egyszerű állítást, hogy “az apa férfi, az anya nő, és a gyermekeinket pedig hagyják békén”. Így meg tudjuk védeni gyermekeinket és a szülők jogát is a gyermekek szexuális felvilágosítására – közölte Orbán Viktor, aki ezt sokkal fontosabb ügynek nevezte, mint aminek most, a háború árnyékában látszik.

Orbán: óriási választási csalás az ellenzéki adatkezelésben

Óriási választási csalásnak nevezte péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök, ahogy az ellenzék a polgárok adatait kezeli a kampányban.

Emberek százezreinek szerzik meg törvénytelen módon az adatait, majd utána erre politikai üzeneteket küldenek anélkül, hogy az emberek ehhez hozzájárultak volna. Ez nemcsak egy választási csalás, hanem a szabadság kérdését is felveti – jelentette ki a kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Ez egy súlyos ügy – értékelt, hozzátéve, “stiklik elő szoktak fordulni”, de ilyen csalást még nem látott. Azt mondta, “lesz a jogászoknak bőségesen dolguk a választás után”; “ez egy orbitális választási csalás, egy nagyon súlyos jogsértés, amit az utolsó szögig ki kell vizsgálni”.

Ki rendelkezik a rólam szóló információkkal, ki gyűjtötte össze, hogy szedte össze, ki adta oda, ki adott erre engedélyt, hová vitték, kivitték külföldre, onnan küldték vissza? – sorolta a felvetődő kérdéseket a miniszterelnök.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher