Júniusban indul Miskolc új fesztiválja, a Diósgyőrfeszt

Kultúra Party Zone

Június másodikán és harmadikán rendezik meg Miskolc új fesztiválját, a Diósgyőrfesztet, amelynek a DVTK Stadion ad majd otthont – tájékoztatták az MTI-t a szervezők.

A kétnapos eseményen hazai és külföldi előadók szórakoztatják majd az érdeklődőket, emellett napközben is számos programon részt vehetnek a látogatók. A fesztivál első napján, azaz június másodikán a Honeybeast, a TNT, Rúzsa Magdi és a Hooligans lép majd színpadra.

Június harmadikán, szombaton Paulina, a BSW és a Welhello koncertezik, őket a belga lemezlovas, Lost Frequencies követi majd a színpadon. A koncertek között DJ Dominique szórakoztatja majd a közönséget  – olvasható a közleményben.

A stadionon kívül is lesznek programok, és a gasztronómiára is nagy hangsúlyt fektetnek szervezők. A közlemény idézi Orosz Gábor fesztiváligazgatót, aki a fesztivál megszervezését három érvvel indokolta: “Idén 5 éves a DVTK Stadion, valamint éppen 50 éve az akkori diósgyőri stadion adott helyt az ország legelső (rock)fesztiváljának, de a legfontosabb az, hogy Miskolc jelenleg nincs rajta az ország fesztiváltérképén és mi ezen szeretnénk változtatni”.

A kétnapos fesztivál azért is rendhagyó lesz, mert az ötéves DVTK stadionban most lesznek először könnyűzenei koncertek. Az élményt ledfalak, pirotechnika, lézer, egy óriási vidámpark és más látványelemek színesítik.

(MTI)