Bíróság elé kerül az utcán erőszakoskodó férfi

Rendőrség
A debreceni rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást a 40 éves férfival szemben.

A Debreceni Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya garázdaság vétség és könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyása mellett – folytatott nyomozást H. Miklós nagyhegyesi lakossal szemben.

2016. október 8-án 17 óra körül a gyanúsított egy Debrecen, Egyetem sugárúton lévő üzletben vitatkozni kezdett egy lánnyal, akit meglökött, majd mindkét kezét és a nyakát megszorította. Az agresszív férfi a 22 éves sértettet a hajánál fogva kihúzta az utcára, ahol a földre lökte. A lány segítségért kiabált, amit a közelben tartózkodó két férfi meghallott és lefogták a támadót, majd az esetről egy közterület-felügyelő értesítette a rendőrséget. A helyszínre érkező rendőrök a 40 éves nagyhegyesi lakost elfogták és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállították. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a lány nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A nyomozók H. Miklóst gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrség a férfival szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal a járási ügyészség részére megküldte.