Folytatódott a „Tanyasi Karácsony” Halápon

Rendőrség

A Debrecen- Nagycsere- Halápi Református Missziói Egyházközség szervezésében rászoruló, elsősorban idős embereknek osztottak tartós élelmiszercsomagot, tisztítószert 2017. december 13-án Haláp térségében, a helyi óvoda épületében. A csomagok eljuttatásában a Debreceni Rendőrkapitányság Kertségi Rendőrőrsének körzeti megbízottjai és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai is segítettek, akik jól ismerik a területet és az itt élőket. Az immár hagyományosnak tekinthető rendezvényen, a tanyákon élők szívesen fogadták a körzeti megbízottakat, akikhez bizalommal fordulhatnak, ha baj van.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársa is jelen volt, aki a „Házhoz megyünk” vagyonvédelmi program keretén belül a vagyonvédelem fontosságára és lehetőségeire is felhívta a jelenlévők figyelmet, valamint vagyonvédelmi eszközöket adott át. A rendőrség munkatársai ahhoz is segítséget nyújtottak, hogy az idősebb, rászoruló emberek haza tudják szállítani a kapott „karácsonyi ajándékaikat”

A biztonságos közlekedés érdekében fényvisszaverő eszközöket is kaptak a helyi óvodások, akik kis karácsonyi műsorral kedveskedtek a résztvevőknek.