Szabálytalanul közlekedett két román rendszámú jármű az autópályán

Rendőrség

Az M30-as és az M3-as autópálya Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán intézkedtek több szabályszegővel szemben a járőrök.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály és a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei hajtottak végre fokozott ellenőrzést 2020. február 20-án az M30-as és az M3-as autópálya Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán.

Az ellenőrzés elsődlegesen a külföldi gépjárműszállító járműszerelvények ellenőrzésére irányult. Ennek során a rendőrök 20 román, ukrán, illetve bolgár trélert ellenőriztek, amelyek közül 13 esetben szabálytalanságot tártak fel (sebességtúllépés, nem megfelelő műszaki állapot, vontatási szabályok megsértése).

Két román járműszerelvény úgy közlekedett, hogy az egyik esetben csaknem egy tonnával, a másik esetben hat mázsával volt több a megengedett legnagyobb össztömeg. Ezen túlmenően a rakományuk sem volt megfelelően rögzítve, továbbá az utóbbi jármű a legnagyobb megengedett 80 kilométer/óra sebesség helyett 120 kilométer/óra sebességgel közlekedett.

A két román sofőrt a járőrök előállították a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol a hatóság – azonnal meghozott – elsőfokú határozatában a szabálysértőket három, illetve négy hónapra eltiltotta a járművezetéstől és pénzbírsággal is sújtotta.

A rendőrök természetesen egyéb járművezetőket is ellenőriztek, amelyek során további 25 esetben tártak fel különféle jogsértéseket (engedély nélküli járművezetés, kézben tartott mobiltelefon használata, előzési tilalom figyelmen kívül hagyása, stb).

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazzák az azonnali intézkedés és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.