Mentő

Koponyatörést szenvedett egy edelényi házibuliban

Rendőrség

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy 21 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt, aki egy házibuliban szórakozott, ahol az italozás közben a sértett férfi szóváltást kezdeményezett, elküldték, azonban a ház udvarán is tovább veszekedett, emiatt a vádlott egy építőanyag darabbal fejbe dobta.

A vádirat szerint a vádlott 2022 januárjában egy edelényi családi házban házibuliban szórakozott, a társaság valamennyi tagja szeszes italt fogyasztott.

A leittasodott sértett férfi szóváltásba keveredett a házigazdákkal, ezért hazaküldték. Kiment a házból, azonban az udvaron lévőkkel továbbá folytatta a vitatkozást, a testvére próbálta hazavinni. A hangoskodásra a vádlott is kiment a lakásból, az udvaron lévő építési törmelékek közül felvett egy nagyobb méretű „blokk” darabot, és azt a sértetthez dobta.

Az építőanyag a férfi fejét találta el, melynek következtében 8 napon túl gyógyuló, a koponyaüreg megnyílásával járó közvetetten életveszélyes törés sérülést szenvedett el.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.