Részeg apa szúrta hasba fiát egy borsodi kistelepülésen

Rendőrség

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. Az apa lakásukban italozáskor szóváltásba került a fiával, kölcsönösen szidalmazták egymást, majd az asztalról felvett bicskával a fiát hasba szúrta.

A vádirat szerint a vádlott több éve elvált a feleségétől, de egy borsodi kistelepülésen lévő közös lakásukat a vádlott használta, ahol vele lakott az élettársa, és a vádlott két nagykorú fia. 2022. április elején, este, az ittas állapotban lévő vádlott szóváltásba keveredett az egyik fiával. Mindketten szidalmazták egymást, majd a férfi az asztalról felkapott egy 8,5 cm pengehosszúságú bicskát, odalépett a fiához, lendületből hasba szúrta, majd a kést kihúzta. A sértett vérző sérülését látva a vádlott élettársától kért segítséget, aki nem tudta a vérzést elállítani, így orvoshoz vitte.

A cselekmény következtében a sértett közvetetten életveszélyes sérülést szenvedett el. Az ennél is súlyosabb sérülés elmaradása a szúrás irányának és a véletlennek tudható be.

Az ügyészség a büntetett előéletű elkövetővel szemben börtön büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

Kezdőkép: illusztráció.