Az Érd csapatát fogadja az eddig nulla pontos Debrecen

Sport

A DVSC-TVP-Aquaticum női kézilabda csapata eddig nem gyűjtött pontot az idei bajnoki kiírásban. Háromból meccsből három vereség az eredmény, amiből a Vác elleni hazai kudarc a leginkább fájó, mert azon a meccsen realitás volt a győzelem kiharcolása.

Az a vereség azért (is) okoz komoly problémát, mert a soron következő, Érd elleni derbi sem kecsegtet sok jóval. Szabó Edina gárdája ugyanis a hazai mezőny egyik legerősebb – de mindenképpen az egyik legtőkeerősebb – alakulata, Bennfentesek szerint a Győr után ők rendelkeznek a legnagyobb költségvetéssel. Ez persze meg is látszik a játékoskeretükon, hiszen a magyar válogatottak egész sorát alkalmazhatják Triscsuk Krisztától kezdve Klivinyi Kingáig és őket erősíti az egykori debreceni kedvenc, Bognár Barbara is. Ráadásul az érdieknek már a külföldiek közül is sztárokra futja: ebbe a kategóriába tartozik a kétszeres vb-ezüstérmes francia átlövő, Mariama Signaté, a Vardartól igazolt Jekatyerina Kosztyukova, az Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes Sara Vukcevic, továbbá a szintén vb-ezüstös Katarina Krpez.

Ebből a névsorból is kitűnik, hogy a Lokit nem nyomaszthatja az esélyesség terhe ezen a meccsen. Az viszont elvárható a csapattól, hogy hazai pályán, “tévés meccsen” ne ijedjen meg a nagy nevektől, hanem harcoljon megalkuvás nélkül. Ehhez mindenképpen szükség lenne arra, hogy a balátlövő poszton jelentős javulás következzen be, hiszen annak a posztnak az eredménytelensége elviselhetetlen terheket ró a többiekre.

A mérkőzés szeptember 17-én, szerdán, este 19 órakor kezdődik a Hódos Imre Sportcsarnokban. A találkozót a Debrecen Televízió szeptember 18-án, csütörtökön, 20. 30-tól, felvételről adja le.

dehir.hu