Fölényes DEAC-győzelem

Sport

A vártnál könnyebben, 32 ponttal nyert a MEAFC ellen a DEAC Kamilla Gyógyfürdő az NB1/B kosárlabda bajnokság tizedik fordulójában.

Álomszerűen kezdődött a mérkőzés debreceni szempontból: Pék Dávid és Filip Patkovic is a hárompontos vonalon túlról talált be az első percben, így a MEAFC már a kezdetektől csak futhatott az eredmény után. A házigazda borsodiak igyekeztek felzárkózni, de szemmel láthatóan nem bírták a debreceniek tempóját. Az első felvonás végül ötpontos vendégelőnnyel zárult.

A DEAC a folytatásban sem engedett agresszív védekezéséből, rendre eladott labdákra kényszerítették az ellenfelet, melyekből könnyű kosarakat szereztek. Felállt védelem ellen sem törtek meg a debreceniek, a magas játékosok nagyszerű együttműködésének köszönhetően a különbség folyamatosan nőtt. Az év végén tapasztalt bizonytalanságnak ezúttal nyoma sem volt, a csapatjáték már-már az előző szezonban ezüstérmes csapatéhoz volt hasonló.

Huszonnégy pontos előnyének tudatában a fordulás után kissé leeresztettek Nagy Botondék, az ex-debreceni Tóth Gábor vezérletével sikerült is közelebb kerülniük a házigazdáknak, ám a feltámadás tiszavirág-életűnek bizonyult. A záró felvonásban ismét ritmust tudott váltani a DEAC, melyre már nem volt válasza a MEAFC-nak. A találkozón bátor és hasznos játékkal mutatkozott be a hajdúságiak utánpótlás válogatott játékosa, Opre Roland.

MEAFC – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 66-98 (21-26; 12-31; 22-13; 11-28)

MEAFC: Endrész 14, Tóth T. 5/3, Szojka 8, Szepesi 15/6, Drahos 12/6 cserék: Fazekas -, Kiss -, Orliczki -, Orosz 2, Koroknai 1, Tóth G. 9/3, Galló -.

DEAC: Patkovic 23/6, Kovács 9, Pék 6/6, Nagy Be. 7/6, Nagy Bo. 19/3 cserék: Vas 2 Szarka -, Gál 2, Kiss 2, Takács 19, Opre 2, Erdei 7.

Nagy Ágoston vezetőedző: Figyeltünk a részletekre és a súlyának megfelelően álltunk a mérkőzéshez. Volt, amikor jól játszottunk, ezért nőtt a különbség kétszer is harminc pont fölé. A vizsgaidőszak néha meglátszott a döntéseinken, viszont az elmúlt két hét edzésmunkája fizikailag is javította formánkat. Filip játékán sokat módosítottunk, és ez ellenállhatatlanná tette sok helyzetben. Takács Dani pontokban már visszatért, ez is örömteli változás. Mindenki nagyon pozitív volt, ami azt sejteti, hogy ennél csak jobbak leszünk. Hamarosan jönnek a sorozatterhelések, ettől biztos fejlődést remélek. Boldog új évet kívánunk a szurkolóinknak!