Kanadai csatárt szerződtetett a DVTK Jegesmedvék

Sport

Stephen Anderson személyében kanadai csatárral erősítette meg keretét a szlovák jégkorongligában szereplő DVTK Jegesmedvék.

A klub honlapjának tájékoztatása szerint a 26 esztendős támadó a 2020/2021-es szezon végéig szóló szerződést írt alá, és vasárnap már meg is érkezik Miskolcra.

“A játékstílusomat tekintve olyan csatár vagyok, aki nagy sebességgel játszik, a támadó zónában kreatív tudok lenni, és a lövéseim is az erősségeim közé tartoznak” – nyilatkozta a légiós. “Ezeken túl szeretem a fizikális játékot, a nagy ütközéseket. A rövidtávú céljaim közé tartozik, hogy gyorsan alkalmazkodjak az európai profi jégkorong stílusához.

Azt várom, hogy egy nagyon gyors és technikás ligában kell megállnom a helyem a megszokottnál nagyobb jégfelületen. Nagyon várom már, hogy csatlakozhassak a csapathoz, és a meccseken is képviselhessem a klubot. Ez lesz az első európai állomása a karrieremnek, ezért hatalmas bennem a bizonyítási vágy” – tette hozzá.
Dave Allison vezetőedző szerint Anderson nagyon képzett, gyors és ponterős csatár.

“Az ellenfeleknek kifejezetten nehéz ellene játszani, hiszen nagyon keményen dolgozik a jégen, és a sortársait erősebbé teszi. Bárhol játszott eddig, sikeres volt, bízom benne, hogy ezt nálunk is folytatni tudja. Kanada egyik legjobb egyetemi programjából érkezik hozzánk” – fejtette ki a tréner.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük