Orbán-ellenes magyar tanácsadója lehet Trumpnak a Fehér Házban

Világ

Elképzelhető, hogy Donald Trumpnak magyar tanácsadója lesz a Fehér Házban, ráadásul egy olyan személy, aki előbb Orbán tanácsadója lett, majd a miniszterelnök ellen fordult – értesült a 444.hu.

A portál a Business Insider-re hivatkozva arról ír, hogy Donald Trump fehérházbeli tanácsadója lehet Gorka Sebestyén, akinek neve már többször felmerült a Trump-kabinet környékén.

Gorka, aki londoni emigránsok gyermeke, még az Antall-kormány idején a hadügy munkatársa volt, majd Orbán Viktor tanácsadója lett, 2006-ban viszont Orbán ellen fordult a Schmidt Mária-féle szervezkedés idején.

Tett egy sikertelen kísérletet arra, hogy a Fidesszel szemben alternatív jobboldali pártot alapít Új Demokratikus Koalíció néven, majd a 2001-es terrortámadások után gyakori vendége volt a hazai tévéstúdióknak, biztonságpolitikai szakértőként nyilatkozott sokat. 2001 őszén a DE BTK dékáni tanácstermében is tartott előadást biztonságpolitikai témában. Még ebben az évben úgy döntött, hogy családjával együtt elhagyja Magyarországot.

Gorka Trumppal kapcsolatban így vélekedik:

“egy dolgot százszázalékosan lehet tudni Donald Trumpról: azt, hogy szó szerint gyűlöli a politikai korrektséget, és ez önmagában nagyon helyes hozzáállás. Számára nem kérdéses, hogy a Nyugat most háborúban áll egy Nyugat-ellenes globális összeesküvéssel szemben, amit én a globális dzsihadizmusnak nevezek. Érzi, látja, hogy ez tényleges háború, és ő ezt meg akarja nyerni.”