Ismét megrendezik Hajdúnánáson a Hajdú-Bihar Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptáncfórumot

Kultúra

Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Kft. Hajdú-Bihar Megyei Irodája idén május 6-án, szombaton rendezi meg immár 49. alkalommal a néptáncfórumot Hajdúnánáson. Az eseménynek a Kéky Lajos Művelődési Központ ad otthont.

A résztvevők köre ebben az évben 20 Hajdú-Bihari gyermek és ifjúsági néptánccsoport, több mint 25 koreográfiával megközelítőleg 320 fő. A részvétel a Hajdú-Bihar Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptáncfórumon minden évben kiemelkedő szakmai esemény az együttesek életében, amelyen bemutathatják az adott évad legújabb koreográfiáit, megmutathatják felkészültségüket az újonnan elsajátított néptánc anyagokból. A rendezvény generálja a csoportok felkészülését, az oktatók elmélyült szakmai ismereteinek bővítését.

A Hajdú Bihar Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptáncfórum közel öt évtizede a megye legrangosabb szakmai fóruma. Célja a megyében működő gyermek és ifjúsági néptáncegyüttesek számára bemutatkozási lehetőség biztosítása, szakmai munkájuk segítése, útmutatás a legkorszerűbb ismeretanyagok tolmácsolásához a szakemberek konzultációjával. A konzultációt az országból meghívott jeles szakemberek végzik, néptáncoktató, koreográfus, népzenész, etnográfus.