2020 legjobb pálinkáját Miskolcon választják

Helyi hírek

Miskolc ad otthont idén az Országos Pálinka- és Törkölypálinkaversenynek, amelyre több mint 400 féle pálinkát neveztek a főzdék. A bírálatot szeptember 28. és 30. között tartják a miskolci Polgármesteri Hivatal épületében, ahol 32 pálinkaszakértő kóstolja és értékeli a nevezett tételeket.

A verseny további különlegessége, hogy külső rendezvények is kísérik: a pálinkakedvelők számára kóstólókurzusokat szerveznek helyi éttermekben – olvasható a magyarmezogazdasag.hu-n.

„Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny a termelőknek és a fogyasztóknak is szakmai visszajelzést ad az aktuális pálinkakínálatról. A champion, az arany, ezüst és bronz minősítés, valamint a részletes szöveges jellemzés a pálinkák készítőinek szól, az ország pálinkája, a legeredményesebb pálinkafőzde, valamint az egyes kategória díjak pedig a közönséget tájékoztatják arról, hogy melyek a piacon elérhető legjobb pálinkák.

A versenyt minden évben hagyományosan tavasszal rendezzük meg, idén a járványhelyzet miatt csúszott szeptemberre a tételek minősítése.

A biztonságos versenyhez a lehető legtöbb óvintézkedést megtesszük a helyszínen, a bírák pedig csak negatív COVID teszttel foglalhatják el a helyüket Miskolcon” – mondta el Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke.

z Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny különlegessége, hogy ebben az évben a szakmai megmérettetést külső, fogyasztóknak szóló rendezvények is kísérik. A pálinkakedvelők számára olyan kóstolókurzusokat szerveznek helyi éttermekben, ahol megismerhetik az érzékszervi bírálat tematikáját, megtanulhatják felismerni a tételek erényeit és esetleges hibáit, azaz belekóstolhatnak a pálinkabírák munkájába!

Helyszínek és időpontok:

City Hotel Miskolc, DRÓT Bistro; 2020. szeptember 28. hétfő, 20.00 óra

Impresszó; 2020. szeptember 29. kedd, 20.00 óra

Végállomás; 2020. szeptember 30. szerda, 20.00 óra

A kurzusokat profi pálinkabírák tartják, ahol a résztvevők többek között megtanulhatják, mi a különbség az elő és az utópárlatos párlatok között, és megkóstolhatják az elmúlt évek díjnyertes pálinkáit is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.