December 27-től megvásárolható a januári bérlet Miskolcon

Helyi hírek

Az MVK . 2021. január hónapra érvényes havi bérletei már december 27-től vásárolhatóak mobiljegy formájában. Vásárolni a  Közlekedési mobiljegy, Simple és VoxPay alkalmazásokban, valamint papír alapon a bérletpénztárakban is  lehet adta hírül a közelkedési társaság weboldalán.

A december havi, valamint a 2020. éves bérletek január 5-én éjfélig érvényesek utazásra, a hóközi bérleteket változatlan feltételekkel értékesítik.

Az okostelefonnal rendelkező utasoknak érdemes megfontolniuk a mobiljegy használatát, amely gyors és biztonságos megoldást jelent: a mobiljegy vásárlásakor az utasnak nem kell találkoznia az értékesítővel, nincs szükség sorban állásra, várakozásra illetve ellenőrzéskor is csökken annak lehetősége, hogy az utas az ellenőrzést végző személlyel érintkezzen. A mobiljegy használatával tehát nem csak az utasok, hanem a jegyellenőrök munkája is biztonságosabbá válik. Utóbbiak érintés nélkül, saját készülékükkel tudják megvizsgálni a felmutatott jegy érvényességét.

A hóközi bérletek tetszőleges kezdőnappal válthatóak, az adott hónap adott kezdőnapján 0 órától a következő hónap azonos napját megelőző napjának 24. órájáig jogosítanak utazásra (például a hónap 10-én 0 órától a következő hónap 9-én 24 óráig).

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium döntése alapján a  december havi és félhavi helyközi dolgozó- és tanulóbérletekkel 2021. január 7-én éjfélig lehet utazni a MÁV-Start és a Volánbusz járatain. Ez a döntés a helyi közlekedést biztosító szolgáltatókra, így az MVK Zrt-re nem vonatkozik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük