Átadták a Borsod megyei Mezőcsát új vásárcsarnokát

Helyi hírek

Átadták a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőcsát 115 millió forintból megépített új vásárcsarnokát pénteken.

Az ünnepségen Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az utóbbi években páratlan fejlődés ment végbe a kisvárosban, hiszen az új művelődési ház, tanuszoda és ravatalozó mellett számos középület, önkormányzati intézmények, óvodák és iskolák újultak meg.

Ez mind azt jelzi, hogy egy mezőváros igénye és a kormány támogatási politikája találkozott egymással, így sikerült például az európai uniós forrásokból, a támogatási programokból fejleszteni a települést – fogalmazott a politikus. Hozzátette, hogy a lakosság a fejlődést egyedi kormányzati és más források, így például a Belügyminisztérium pályázatai révén is érezheti Mezőcsáton.

A fejlesztésről szólva Tállai András reményét fejezte ki, hogy az új vásárcsarnok a mindennapi élet részévé fog válni és sokan fogják itt megvásárolni a többek közt Dél-Borsodban, illetve a kistérség településein helyben, helyi vállalkozók által megtermelt terményeket.

“Arra biztatom a helyieket és a környékbelieket, hogy lépjünk még tovább, a vásárcsarnok megtöltése, valamint más egyéb tekintetben is, gondolkodjunk közösen és építsük, szépítsük térségünket” – fogalmazott az államtitkár.

Siposné Horváth Anita, Mezőcsát Fidesz-KDNP-s polgármestere a beruházásról szólva elmondta: a csarnok fejlesztése még 2015-ben kezdődött el, de a munkálatok befejezése, illetve az engedélyeztetési eljárás egészen 2021-ig húzódott el. A modern árusítóhelyekkel rendelkező épületet bruttó 95 millió forint pályázati forrásból és 20 millió forint önkormányzati önerő felhasználásával építették meg.

MTI: MTI/Vajda János