A védelmére szánt baseball ütővel támadt rá egy férfi haragosára

Helyi hírek Rendőrség

A Szerencsi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki baseball ütővel bántalmazta a haragosát Mezőzomboron.

A vád szerint a férfi 2022. április 15-én, délután, egy korábbi nézeteltérésük rendezése miatt ment egy mezőzombori férfi lakásához, ahol az utcán szóváltásba keveredett a későbbi sértettel és annak családtagjaival. A kialakult vita során, a vádlott támadásának megelőzése érdekében a sértett fia magához vett egy baseball ütőt, azonban azt az apja – a vitát békésen rendezni szándékozó sértett – felszólítására végül eldobta. A vádlott ekkor a helyzetet kihasználva, a földről felvette a baseball ütőt és azzal a sértett felé ütött, akinek azonban a támadást a kezével sikerült hárítania.

A sértett a bántalmazás következtében a bal könyökén 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett és könnyű testi sértés miatt a vádlottal szemben magánindítványt terjesztett elő.

A férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

Az ügyészség a vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a Szerencsi Járásbíróságnak.

Kép: illusztráció.