Átadták a helyreállított boldogkői várat

Átadták a helyreállított boldogkői várat

Helyi hírek

A versenyképességet szolgálja a középkori kastélyok és várak felújítása – mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Boldogkőváralján a helyreállított boldogkői vár keddi megnyitóján.

Navracsics Tibor hangsúlyozta, hogy a sokak által feledésre ítélt, poros és romos emlékek sorra nyílnak újra, ezzel nyújtanak szórakozást, kultúrát és művelődési lehetőséget a látogatóknak. Hozzátette, a nyugati országok tapasztalata alapján is látszik, hogy a versenyképesség akkor kezdődik, amikor optimálisan tudjuk felhasználni saját tradícióinkat és örökségünket.

Navracsics Tibor kiemelte, hogy a műemlék felújításával maga a térség is új életre kel. Azt mondta, ennek tökéletes példája Abaúj és Zemplén: a kormány sokrétű erőfeszítéseinek gyümölcseként Észak-Magyarország is kezd új életre találni.

A jövedelemszint és a munkahelyek gyarapodása már azt jelzi, hogy “a térség megindult a felemelkedés útján, és maga mögött hagyhatja a több évtizedes pangást” – emelte ki a miniszter.

(MTI)

Kezdőkép:  A helyreállított boldogkői vár a megnyitó napján, 2024. március 18-án. Közel 650 millió forintból valósult meg a vár belső felújítása és eredeti állapotának visszaállítása, valamint látogatóközpont is épült. MTI/Vajda János