Tűzifa programmal segít az extrém hidegben a Magyar Református Szeretetszolgálat

Ország

Adományokat gyűjt és tűzifát oszt a rászorulóknak a Magyar Református Szeretetszolgálat a tartósan hideg idő beköszöntével. A karitatív szervezet tűzifa programjához bárki csatlakozhat a 1358-as adományvonal felhívásával vagy az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül történő felajánlással.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő időszakban tartósan fagyni fog. A nappali maximum hőmérséklet nulla fok alatt marad, míg éjszaka extrém, akár mínusz húsz fok is lehetséges. Éppen ezért különösen fontos, hogy a következő időszakban segítséget nyújtsunk mindazoknak, akik számára nem elérhető az otthon melege. A Magyar Református Szeretetszolgálat január hónapban tűzifa programot hirdetett, melyben azoknak a rászoruló nagycsaládosoknak, gyermeküket egyedül nevelő szülőknek, időseknek, beteg hozzátartozójukat otthon ápolóknak szeretne segíteni, akik fával fűtenek.

A NÉBIH tűzifa adományának köszönhetően mintegy 100 rászoruló család részére már megkezdődhetett a téli tüzelő kiosztása, azonban az ország több pontján nagy szükség van a további segítségre. Az akcióhoz bárki csatlakozhat segítőként a 1358-as adományvonal felhívásával (minden hívás 500 forint) vagy az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül. A cél kétmillió forint összegyűjtése, melyből ötven család számára lesz biztosított az otthon melege január-február hónapban.

„Az ünnepek után is számtalan segélykérő levél érkezik hozzánk, éppen ezért fontos, hogy az év első hónapjaiban se feledkezzünk meg a nehéz helyzetben élőkről.” – hívja fel a figyelmet Lutár Balázs, a Magyar Református Szeretetszolgálat igazgatóhelyettese. „Szeretetszolgálatunk évek óta meghirdeti tűzifa programját, hogy a leghidegebb hónapokban segítséget tudjunk nyújtani az arra rászorulóknak. Bízunk benne, hogy támogatóink segítségével idén is sikerül a nélkülöző háztartásokban biztosítani az otthon melegét.” – tette hozzá.

A szakember kitért arra is, hogy a tartósan hideg időben kiemelten fontos, hogy odafigyeljünk a környezetünkben lakó, egyedül élő idős emberekre. Nemcsak az utcán, hanem a fűtetlen lakásokban élők is veszélyben lehetnek. Bajt jelezhet, ha több napja nem füstöl a kémény, vagy hosszú ideje nem láttuk a megszokott időben szomszédunkat. Figyeljünk egymásra!