Sörétes vadászfegyverével megsebesítette a tőle 39 méterre lévő hajtótársát

Rendőrség

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség vádirata alapján a Kazincbarcikai Járásbíróság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt hozott ítéletet egy rendőr ellen.

2018 novemberében egy társas vadászaton részt vevő rendőr megsebesített egy kiskorút, amikor sörétes vadászfegyverével a tőle 39 méterre lévő, élénk színű ruházatot viselő hajtót eltalálta. A sértett testébe fúródó sörétlövedékek nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okoztak.

A nyomozó ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban pénzbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben.

Tekintettel arra, hogy a Kazincbarcikai Járásbíróság büntetővégzésben 200.000 forint pénzbüntetést szabott ki, az ügyészség magasabb összegű pénzbüntetés kiszabása érdekében tárgyalás tartását kérte.

Az ügyészség a tegnap megtartott előkészítő ülésen – beismerés esetére – 450.000 forint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt. A vádlott a vádirattal egyezően beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, majd a bíróság 192.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítélettel szemben a vád képviseletét ellátó ügyész fellebbezést jelentett be a vádlott terhére súlyosításért, magasabb összegű pénzbüntetés kiszabása, valamint a részére törvénysértő módon kiadott lőfegyver és lőszerek elkobzása érdekében.

A terhelt és a védő a kiszabott büntetés enyhítéséért jelentettek be fellebbezést.