Szexre akarta kényszeríteni a zárkatársát

Rendőrség

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség szexuális erőszak bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy fogvatartottal szemben.

A vádirat szerint, a vádlott férfi szabadságvesztés büntetését tölti egy büntetés-végrehajtási intézetben, ahol egyik zárkatársa a sértett volt.

A vádlott 2020. március 13-án, a közös zárkában felmászott a sértett által használt emeletes ágy felső szintjére, ahol az ott fekvő sértett felsőtestére és karjaira térdelve leszorította a másik férfit, majd elővette a nemi szervét és az általa mozgásképtelenné tett sértettet szexuális cselekmény elvégzésére akarta kényszeríteni.

A sértett amellett, hogy tiltakozott, minden erejével fizikailag is védekezett, így a vádlott bár kitartóan próbálkozott, nem érte el a célját. A vádlott cselekményével csak akkor hagyott fel, amikor egy másik zárkatársuk erre határozottan felszólította, illetve kilátásba helyezte, hogy a történteket jelenteni fogja a felügyeletnek.

A sértett a sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt magánindítványt terjesztett elő a vádlottal szemben.

A járási ügyészség vádiratában a büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő férfival szemben, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint a vádlottnak a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből történő kizárására tett indítványt a Sátoraljaújhelyi  Járásbíróságnak.